24 січня 2020, 17:50, Україна

На Миколаївщині браконьєри нищать полезахисні лісосмуги

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція в Миколаївській області.

«Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Миколаївської області спільно із співробітниками органів Національної поліції було виявлено факт знесення 26 дерев породи «Акація» та пошкодження 4 дерев породи «Акація» у полезахисній лісосмузі біля с. Кринички Миколаївського району», — повідомляють у відомстві.

На місці події було виявлено транспортний засіб, завантажений спиляними деревами та знаряддя незаконної рубки дерев. Наразі всі речові докази вилучено, а на порушників складено протокол про адміністративне правопорушення. Розмір шкоди, завданої внаслідок незаконного пошкодження дерев, складає 23,00 тис. грн.

Оскільки шкода, заподіяна внаслідок незаконної порубки дерев є істотною, матеріали готуються для передачі до органів Національної поліції для вирішення питання про притягнення порушників до кримінальної відповідальності.

Державна екологічна інспекція нагадує, що за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу настає кримінальна відповідальність, передбачена ст. 246 Кримінального кодексу України.

Так, незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, — карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.