24 січня 2020, 16:30, ЗЗР

Рівень токсичності інсектицидів для бджіл за останні 20 років зріс у 120 разів

Про це повідомляє hightech.fm.

В ході дослідження вчені об'єднали кілька загальнодоступних баз даних, включаючи дані про використання інсектицидів від Геологічної служби США, дані про токсичність від Агентства з охорони навколишнього середовища і Дані про посівні площі Міністерства сільського господарства США.

На основі цих даних біологи склали карту щорічного «токсичного навантаження» на медоносних бджіл інсектицидами, які використовувалися в період між 1997 і 2012 роками.

Дослідження показало, що обсяг використовуваних інсектицидів в більшості штатів США знизився в період з 1997 по 2012 роки. Водночас, «токсичне навантаження» на бджіл зросла приблизно в дев'ять разів в середньому по США. Найбільше зростання (в 121 разів) було зафіксовано в штатах Айова, Іллінойс, Індіана, Міссурі, Міннесота, Огайо, Кентуккі, Небраска і Південна Дакота.

«Це різке збільшення перорального токсичного навантаження пов'язане з переходом на широке використання неонікотиноїдних інсектицидів, які токсичні для бджіл при попаданні в організм», — повідомив провідний автор дослідження Меггі Дуглас.