6 квітня 2017, 15:53, Добрива

«Астарта» вперше застосує POP-up метод внесення добрив при сівбі

На сьогодні цукрові буряки посіяні майже на 60% запланованих площ (план — понад 47 тис. га), соняшник — 30% (з 32 тис. га). Впродовж кількох днів «Астарта» планує досіяти ці культури і перейти до кукурудзи та сої, повідомляє прес-служба компанії.

До нового сезону «Астарта»виконала 2-річну інвестпрограму із закупівлі сіялок точної норми висіву для насіння кукурудзи, сої та цукрових буряків, що дозволить суттєво підвищити якість посівних робіт.

Окрім того, цьогоріч «Астарта» вперше широко застосовує технологію стартового внесення фосфорно-азотних добрив разом із насінням (POP-up метод). За даною технологією, на сіялках встановлено відповідні аплікатори для мікрогранульованих добрив. Досвід минулого року показав, що такий підхід забезпечує активний розвиток сходів навіть за умов зниження температури.

«Інвестиції в основні засоби та нові технології дозволяють нам ефективно і набагато швидше, ніж раніше, провести посівну кампанію. Це означає раціональне використання ресурсів, раннє укорінення та рівномірне зростання рослин і, як підсумок, більший потенціал врожайності», — зазначає операційний директор «Астарти» Желько Ерцег.