17 січня 2020, 10:00, Україна

Верховна Рада прийняла законопроект про скасування соєво-ріпакових правок

За відміну соєво-ріпакових правок, які скасовують відшкодування ПДВ українським експортерам, проголосували 283 народні депутати, проти — 37, утримались — 33, не голосували — 39. Про це повідомляє AgroPolit.com.

«Ми проголосували і включили до другого читання правку, яка знімає дискримінаційні норми, передбачені так званими соєво-ріпаковими правками. Це робиться для того, щоб аграрії могли вільно продавати свою продукцію, а відшкодування ПДВ буде розповсюджуватися на всіх. В понеділок 13 січня податковий комітет вже розглянув і підтримав зміни до законопроекту 1210», — повідомляв раніше член комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олексій Устенко.

Нагадаємо, правки про скасування відшкодування ПДВ за експорт сої та ріпаку були внесені у Податковий кодекс України у 2017 році за сприяння тодішнього народного депутата Віталія Хомутинніка. У 2019 році Володимир Зеленський закликав уряд та Верховну Раду України невідкладно забезпечити ухвалення закону про підтримку вітчизняного виробника сільськогосподарської продукції та скасування так званих соєвих правок.