16 січня 2020, 10:10, Технології

Названо ключові тенденції у збереженні сталого сільського господарства в світі

Про це повідомляє agweb.com.

На думку фахівців, до ключових тенденцій, спрямованих на збереження сталого сільгоспвиробництва у світі належать:

  • Вирощування покривних культур: за прогнозами площі покривних культур в США в майбутньому можуть досягти 40 млн акрів. Поширенню цієї практики сприяє поліпшення стану ґрунтів, раціональне використання поживних речовин і поглинання вуглецю в результаті вирощування покривних культур.
  • Вуглецеве землеробство: вирощування покривних культур і сільськогосподарських рослин є одним із способів вилучення вуглецю (CO2) з атмосфери. У наступному десятилітті очікується поява більшого числа приватних компаній або державних програм стимулювання, готових платити фермерам за утримання вуглецю в ґрунті. За оцінками, глобальний ринок CO2 вже становить понад 160 мрд доларів, оскільки все більше підприємств і країн прагнуть компенсувати викиди за допомогою методів секвестрації.
  • Мікробіологічне землеробство: мікроорганізми, такі як бактерії, гриби і віруси мають реальний потенціал для великих інновацій в сільському господарстві. За даними Markets and Markets Research, до 2022 року обсяг ринку сільськогосподарських мікроорганізмів становитиме 6 млрд доларів.
  • Гіпер-Точність: ідея полягає в тому, щоб максимізувати прибуток, використовуючи лише ті ресурси, які необхідні культурі для досягнення максимальної врожайності.

«Це оптимізоване вирощування сільськогосподарських культур, коли кожне насіння посіяно на оптимальній глибині. Рослина отримує рівно стільки води, скільки їй дійсно необхідно і лише ті ресурси, які їй абсолютно потрібні для збільшення врожайності», — зауважив сільськогосподарський футурист Джек Улдріч (Jack Uldrich).

Читати по темі: Названо основні напрямки розвитку агрономії у 2020 році