15 січня 2020, 08:00, Україна

Початок року в Україні видався аномально теплим

За даними моніторингу Метео Фарм, середньомісячна температура повітря першої декади січня в Західних, Східних та Північних областях перебувала в межах 0…-1°С. В Центральних областях 0С, на Півдні +1°С. Максимально температура повітря піднімалась до +10°С в Одеській та Івано-Франківській областях. Мінімальні температури зафіксовано в Центральних та Східних областях -6…-5°С. На Півдні -5…-4°С морозу. В Західних областях -8…-5°С і лише в Чернівецькій області температура опустилась до -10°С нижче нуля.

Мінімальна температура ґрунту в Північних, Східних та Південних областях опустилась до -3°С, на Заході та Центрі до -4°С

Найнижчий рівень зволоження ґрунту 19-22 % на Півдні, а також в Донецькій, Луганській та Кіровоградській областях. Краще зволожені землі 29% в Закарпатській області.

Вологість повітря коливалась в межах від 75% до 87%. Атмосферний тиск — 764-771 мм.рт.ст.

В Чернівецькій та Вінницькій областях спостерігалась найнижча температура ґрунту з поміж усіх областей країни. Вона досягала -4°С.

По всій території України випала несуттєва кількість опадів. Спостерігається значний дефіцит опадів в Південних, Центральних та частині Північних областей. Трохи краща ситуація в Західних регіонах. Найбільша кількість опадів випала в Чернівецькій області, найменша кількість в Одеській області.

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.

Читати по темі: Посухи, зливи, вітри: погодні підсумки 2019