13 січня 2020, 16:05, ЗЗР

Аграріям представили кращі інновації та технології премії Crop Science Awards 2019

12 листопада 2019 року в Лондоні відбулося​ нагородження переможців Crop Science Awards 2019​. Про найцікавіших учасників конкурсу йдеться в матеріалі на Latifundist.com.

Зокрема, до числа кращих проектів, представлених на Crop Science Awards 2019 увійшли:

Вee Vectoring Technology, переможець в номінації «Краща інноваційна технологія» (Best Application Technology Innovation).

  • Компанія розробила систему, яка дозволяє використовувати бджіл для внесення біопестицидів. Її суть полягає в тому, що коли бджоли залишають вулик для збору пилку, вони також переносять певну кількість продукту до квітучих частин рослин. Таким чином продукт може впливати на патогени, пригнічуючи їх.

FMC Agricultural Solutions визнано переможцем в номінації «Кращий новий біологічний продукт — біопестицид» (Best New Biological Product — Biopesticide).

  • Компанія розробила два біонематоциди, які можуть використовуватися на різних культурах. Препарати утворюють захисне покриття з корисних бактерій, допомагаючи рослинам з самого початку їх життєвого циклу протистояти ураженню нематодами. Крім того, вони сприяють підвищенню врожайності, оптимізуючи поглинання рослинами води і поживних речовин.

The Climate Corporation перемогла в номінації «Краща інноваційна технологія цифрового землеробства» (Вest Innovation in Digital Farming Technology).

  • Розробка компанії — цифрова платформа Climate FieldView. З її допомогою можна зберігати і візуалізувати дані з полів на одному пристрої, аналізувати ситуацію і приймати більш ефективні управлінські рішення. Пристрій FieldView Drive сумісний з багатьма типами обладнання, зокрема з сівалками, обприскувачами і комбайнами.

Компанія XAG надала «Кращі інновації в технологіях точного землеробства» (Best Innovation in Precision Farming Technology).

  • Розробка компанії XAG «Smart Agriculture Solutions» об'єднує напрямки створення цифрової інфраструктури сільського господарства, використання дронів і роботів для точного землеробства, об'єднання землі, сівбу, фермерів і споживачів їх товарів в системі Agriculture IoT System та практичне застосування штучного інтелекту в сільському господарстві.

У рамках конкурсу українська компанія ALFA Smart Agro здобула перемогу номінації «Краща компанія зі зростаючого регіону» (Best Company from an Emerging Region), де відзначалися команди, які зробили найвагоміший внесок у розвиток галузі засобів захисту рослин у своєму регіоні. Окрім цього, вітчизняний виробник увійшов до числа фіналістів у номінації «Краща інновація в формуляції» (Best Formulation Innovation).

«Нагорода належить компанії, яка зосередилася на розробці нових продуктів і швидко стала найбільшим виробником ЗЗР в Україні», — відзначили організатори премії, вручаючи нагороду голові наглядової ради ALFA Smart Agro Борису Тодорову.