9 січня 2020, 16:55, Світ

В Індії зафіксовано масштабне нашестя сарани

Спочатку через поширення сарани під загрозою опинились території Пакистану, проте через зміну вітрів найбільшої шкоди зазнали посіви у шести районах Індії. Причому, лише в одному з районів врожаї були знищені на площі понад 5 тис. га, передає news.rambler.ru.

У той час як державні служби захисту рослин намагалися впоратися з сараною за допомогою пестицидів (вдалося знищити близько 25% комах), фермери пригадали старі дідівські способи і встановили на полях барабани, аби тим самим відігнати нападників. Деякі навіть покликали школярів стукати по сталевих пластинах, сподіваючись, що сильний шум відлякає шкідників.

«Це найстрашніша атака сарани, що відбулася в Гуджараті за останні два десятиліття. Такий величезний рій сарани в останній раз бачили в 1994 році», — зауважив Керівник відділу ентомології в сільськогосподарському університеті Ананда в штаті Гуджарат П.К. Борад.

Аграріям пообіцяли додатково відправити 100 тракторів з пестицидами в постраждалі села, щоб позбутися від комах. Тим часом, місцеві жителі продовжують власними силами боротися зі шкідником.