3 січня 2020, 11:46, Світ

Monsanto платитиме штраф за незаконне розпилення забороненого пестициду

Monsanto була змушена визнати факт незаконного розпилення забороненого пестициду метил-паратіона. Крім того, Monsanto також направила своїх працівників на оброблені поля через сім днів після розпилення незважаючи на те, що за законом належить почекати не менше 31 дня.

«Незаконні дії у цій справі створили загрозу для навколишнього середовища, прилеглим громадам і співробітникам Monsanto. Закони та правила недвозначно зобов'язують кожного користувача небезпечних хімічних речовин забезпечувати безпечне зберігання, транспортування та використання даних препаратів », — заявив федеральний прокурор Нік Ханна (Nick Hanna).

Тепер Monsanto повинна буде виплатити 6 млн. дол. кримінального штрафу за незаконне зберігання пестицидів, а також 4 млн. дол. на громадські роботи урядовим організаціям штату Гаваї. Згідно з домовленістю, прокурори знімуть звинувачення через два роки за умови відсутності нових порушень з боку Monsanto. Bayer вже поспішила виступити з офіційним засудженням дій Monsanto в минулому, а також запевнила громадськість в тому, що візьме на себе «повну відповідальність за свої дії».

Тим часом це не перша юридична неприємність Bayer після покупки Monsanto в 2018 році за 63 млрд. дол. Так, компанія вже три рази програла судові розгляди, пов'язані з куди більш відомим продуктом Monsanto - гербіцидом Roundup. Останній, як стверджує звинувачення, викликає рак.