29 грудня 2019, 11:00, Технології

Представлено розумну шафу для вирощування овочів в домашніх умовах

У компанії LG заявили, що розробили унікальний пристрій для тих, хто хоче займатися садівництвом, не виходячи з власної кухні. У січні на виставці CES 2020 в американському Лас-Вегасі LG презентує революційний пристрій-стійку для цих цілей, пише slashgear.com.

У компанії обіцяють, що користувач не матиме жодних клопотів при користуванні цим пристроєм під час вирощування своїх екологічно чистих овочів і зелені.

Розумну шафу оснащено полками і спеціальними упаковками з насінням, торф'яним мохом і добривами. Там передбачено найсучасніше управління температурою, зрошенням і освітленням.

Розробники обіцяють, що ґаджет зможе не допускати появи неприємних запахів.

Також з'явиться і спеціальний додаток для смартфонів, за допомогою якого можна буде контролювати зростання рослин, а також отримувати необхідні поради і рекомендації з догляду за ними.

«Новаторський пристрій для садівництва в приміщенні дозволяє вирощувати свіжі трави і овочі круглий рік. Він ідеально підходить для міських жителів і всіх, хто цікавиться більш здоровим і більш зеленим способом життя», — йдеться в повідомленні компанії.

Користувачі спочатку зможуть вибрати для вирощування 20 різних сортів трав, наприклад такі, як рукола, цикорій і базилік.