25 грудня 2019, 10:15, Техніка

Британський стартап представив роботів для догляду за сільгоспкультурами

Про це повідомляє digitaltrends.com.

«Том, наш перший робот наразі працює на території чотирьох випробувальних господарств, включаючи ферми Waitrose і National Trust. Він надає наш перший комерційний сервіс: картографування бур'янів. Це дає змогу дізнатись де конкретно знаходяться всі бур'яни», — розповів Сем Уотсон Джонс, співзасновник Small Robot Company.

Том може обробляти 20 га в день, відокремлюючи культурні рослини від бур'янів. Потім він передає цю інформацію Діку, роботу, який знищує бур'яни без хімікатів, використовуючи електрострум.

Польові випробування Діка відбудуться у 2020 році, а комерційний запуск заплановано на 2021 рік. Останній член команди, Гаррі, приєднається до команди у 2022 році. Його створено спеціально для висадки насіння та картографування його точного місцезнаходження.

Першочергово роботів планується випробовувати у посівах пшениці. У довгостроковій перспективі Small Robot Company також сподівається використовувати цю технологію для таких культур, як ячмінь, соя і рис.

«Одна з найбільших проблем, що стоять сьогодні перед людством — забезпечення продовольством 9 млрд людей до 2050 року. Використовуючи штучний інтелект і технологію геолокації наступного покоління, ми можемо відстежувати кожну окрему рослину в полі і піклуватися про них індивідуально. Ми зможемо висаджувати різні рослини поруч, збирати їх у різний час, тим самим, займаючись сільським господарством в набагато більшій гармонії з природою. Це кінцева модель сталого сільського господарства», — підсумував Уотсон Джонс.