24 грудня 2019, 17:20, Насіння

Corteva Agriscience прив'язала ціну насіння Pioneer до гривні у момент її зміцнення

Про це йдеться в матеріалі «До гривні чи до валюти: коливання на насіннєвому ринку» на SuperAgronom.com.

«Якщо ціна посівної одиниці Pioneer в минулому сезоні становила $175 за курсом 26 грн/$, або 4 550 грн, то в поточному сезоні зберігається все та ж ціна в 4 550 грн. Отже, аграрію за насіння від Corteva Agriscience доведеться заплатити не $175, а вже близько $193», — йдеться в матеріалі.

Проте, як зазначають джерела з ринку, ціна для кожного клієнта різна. При чому не залежно від обсягу.

«В одному холдингу з зембанком 20 тис. га нам розповіли, що отримали на насіння Pioneer від регіональних представників компанії неадекватно високу ціну у порівнянні з минулим роком. А у фермерському господарстві розповіли, що регіональний представник Corteva Agriscience запропонував знижку до 15% від ціни, що зафіксована в гривні. На фініші вийшла минулорічна ціна в доларах», — свідчать дані дослідження.

Редакція SuperAgronom.com направила інформаційний запит про особливості цінової політики Corteva Agriscience в минулому і нинішньому сезоні продажів. У відповіді відділ корпоративних комунікацій компанії зазначив, що не може розголошувати комерційні умови, пропоновані партнерам і клієнтам.

«Corteva Agriscience пропонує різноманітні комерційні, маркетингові та фінансові інструменти для своїх клієнтів і партнерів з метою належного задоволення їхніх потреб і в рамках чинного законодавства України. Умови, викладені в комерційній політиці компанії, доступні виключно для наших клієнтів і партнерів та не підлягають розголошенню», — йдеться у відповіді на запит. 

При цьому видання зазначає, що раніше комерційний директор Corteva Agriscience в Україні Андрій Андрюшко у своєму інтерв'ю виданню Landlord говорив, що перехід на модель прямих продажів дасть змогу компанії оперативніше відповідати на запити клієнтів і розуміти їхні потреби.

Нагадаємо, більшість українських дистриб'юторів відмовляється продавати насіння бренду Brevant. За оцінками експертів, в цей бренд входять старі та слабші гібриди Pioneer або Dow Seeds. Найкращу селекцію компанія Corteva Agriscience почала продавати цього сезону самостійно.

Читати по темі: Більшість великих виробників насіння зберігають цінову прив'язку до валюти — дослідження