4 квітня 2017, 17:43, Добрива

Syngenta боротиметься з деградацією ґрунтів в Україні

Про впровадження програми The Good Growth Plan в Україні повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Проект в Україні розрахований на 5 років, компанія почала його реалізацію з 2015 року на 280 га фермерського господарства «Широкоступ», що в Кагарлицькому районі Київської області. Земельний банк агрокомпанії становить близько 3,5 тис. га.

«Ми залучили вчених профільних інститутів, щоб досліджувати грунту в господарстві і дати рекомендації щодо заходів їх відновлення. Ці дослідження фінансує компанія Syngenta , а господарство зі свого боку зобов'язується дотримуватися цих рекомендацій за власні кошти», — відзначили в компанії.

Далі відбувається моніторинг змін в стані грунту, визначається наскільки зберігається гумус і зменшуються ерозійні процеси.

В рамках програми Syngenta взяла на себе зобов'язання до 2020 року підвищити ефективність вирощування таких культур як кукурудза (на 8%) і соняшник (на 15%) без збільшення посівних площ, водоспоживання та інших витрат.

З цією метою було відібрано господарства з трьох областей: Вінницької, Київської та Черкаської, які візьмуть участь у виконанні цього зобов'язання.

«Експерти нашої компанії розробили для кожного господарства так званий протокол, результатом виконання якого і стане підвищення врожайності обраних культур. У 2016 році було досягнуто підвищення ефективності вирощування в середньому по експериментальним господарствам: кукурудзи — на 5,5%, а соняшнику — на 6,7%», — говориться в повідомленні.