19 грудня 2019, 09:10, Добрива

Сєвєродонецький Азот відновив виробництво міндобрив

Про це повідомляє прес-служба ПрАТ Сєвєродонецький «Азот».

За 11 місяців 2019 році завод випустив 319,94 тис. тонн аміачної селітри, 1,52 тис. тонн аміаку водного технічного, 9,96 тис. тонн КАСу і 256,16 тис. тонн неконцентрованої азотної кислоти.

«У цьому році підприємству вдалося частково відновити виробництво мінеральних добрив на давальницькій сировині. Ми виконали виробничий план. За базовим продуктом — аміачною селітрою — у нас зростання обсягів виробництва майже у 3 рази. Друга, дуже важливе для нас подія — монтаж установки для отримання рідких добрив КАС. Окрім цього, ми також збільшили обсяги виробництва КАСу», — прокоментував Леонід Бугайов, голова правління підприємства.

За його словами, в поточному році завод виробляв продукцію на яку спостерігається найбільший попит, виходячи зі своїх виробничих можливостей, цінової кон'юнктури ринку добрив і цін на основну сировину, необхідної для виробництва добрив.

Згідно з повідомленням, за 11 місяців підприємство інвестувало в модернізацію та капітальні ремонти понад 32,35 млн грн. Більша частина коштів була спрямована на забезпечення надійного функціонування всіх технологічних комплексів.