13 грудня 2019, 09:00, Україна

Названо регіони з найнижчим рівнем зволоження ґрунтів

За даними моніторингу Метео Фарм, середньодобова температура повітря в Північних, Східних та Західних областях коливалась в межах 0…+1°С, в Центральних областях — 0…+2°С, на Півдні — +2…+3°С.

Максимальна температура повітря +12°С спостерігалась в Одеській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Максимальних значень температура повітря на всій території України досягала 9-10 грудня.

Мінімально на всій території України температура знижувалась 2 та 4 грудня. Найнижча температура повітря -9°С зафіксовано в Чернівецькій області. В Івано-Франківській та Одеській областях — 8°С нижче нуля.

Середньодобова температура ґрунту в Північних, Західних, Східних, Центральних областях коливалась від +1 до +2°С, на Півдні — +2…+3°С.

Найнижчий рівень зволоження ґрунту 15-17% спостерігався в Чернівецькій та Миколаївській областях. Найкраще зволожені Сумська, Чернігівська та Закарпатська області 25-27%.

Зазначається також, що за звітний період вологість повітря перебувала в межах 69-89%, атмосферний тиск коливався в межах 762-767 мм.рт.ст.

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.