12 грудня 2019, 15:15, Урожай

ФАО нарощує масштаби боротьби з кукурудзяною совкою

Мета ініціативи — нарощення зусиль для стримання зростаючого поширення цього небезпечного шкідника, який завдає серйозної шкоди виробництву продовольства і негативно позначається на мільйонах фермерських господарств по всьому світу, інформує прес-служба ФАО.

«Совка загрожує продовольчій безпеці сотень мільйонів людей і засобів існування дрібних фермерських господарств. Це глобальна загроза, яка вимагає глобального підходу», — заявив Генеральний директор ФАО Цюй Дун'юй.

В найближчі три роки ФАО має намір залучити понад 500 млн доларів на боротьбу з совкою. Для цього запропоновано створити Фонд Глобальний дій, перший в історії трастовий фонд за участі багатьох партнерів для протидії загрозам кукурудзяної листової совки.

«Глобальні дії» будуть здійснюватися з 2020 по 2022 рік. Планується залучити глобальні ресурси і досвід для посилення національних можливостей у протидії шкіднику, нарощуванню зусиль з протидії використанню високотоксичних пестицидів і виділенні ресурсів на наукові дослідження та інновації для пошуку ефективних методів боротьби зі шкідником», — відзначають в ФАО.

Довідка: Кукурудзяна совка — це комаха-шкідник, яка завдає значної шкоди посівам кукурудзи, рису, сорго, проса і ряду інших культур (до 80 видів культур). У минулому році лише в Африці цей шкідник знищив до 17,7 млн ​​тонн кукурудзи, економічний збиток від поширення шкідника в країні становить до 4,6 млрд. доларів.