9 грудня 2019, 15:20, Урожай

Названо ключові складові вирощування високоолеїнового соняшнику

Важливою складовою успішного вирощування високоолеїнового соняшнику є добір насіння із високим генетичним потенціалом врожайності, умістом олеїнової кислоти та чистотою насіння, стверджують фахівці «Сварог Вест Груп».

При вирощуванні культури гібрид радять підбирати, враховуючи тип ґрунту та кліматичні умови різних регіонів. Нинішні зміни кліматичних умов та економічні чинники спонукають аграріїв шукати високопродуктивні гібриди соняшнику.

Структура площ під високоолеїновим соняшником залежить від сприятливості кліматичних умов різних регіонів України. Вирощуючи культуру в окремих областях вдається домогтись вищої рентабельності, подекуди — навпаки, рентабельніше культивувати звичайний соняшник.

«2019 рік видався досить вдалим для українських виробників високоолеїнового соняшнику — зростали премії на продукцію, на високому рівні встановився попит на high oleic олію на європейському ринку, який є головним споживачем українського продукту. Цього року і наша компанія має гарну врожайність цієї сільськогосподарської культури — 4,4 т/га. У сезоні 2019 року ми вирощували НК Ферті, попередні роки сіяли — Тутті. Для умов України саме останні зазначені — найбільш високоврожайні гібриди для традиційної технології вирощування», — діляться результатами сезону у «Сварог Вест Груп».

Гібриди високоолеїнового соняшнику у Корпорації обирали з портфеля компанії «Сингента». З метою визначення перспективних сортів та гібридів соняшнику щороку на полях «Сварог Вест Груп» висівають 30-40 демо-ділянок цієї культури.

Читати по темі: Високоолеїновий соняшник у Сварог Вест Груп — сезон 2019 можна назвати вдалим