4 грудня 2019, 14:26, Україна

Перші 100 днів нового уряду не доводять ефективність реформування агросектору — опитування

Про це у блозі на AgroPolit.com «100 днів роботи уряду та Мінекономіки: що отримав агросектор — на раз упав, на два віджався» пише Наталія Білоусова, головний редактор видання.

«Не до кінця зрозуміла нова структура МЕРТу. Із 10 аграрних департаментів два — «масло масляне»: у відомстві мовчать, чим займатиметься, наприклад, «Департамент аграрної політики» і «Департамент розвитку аграрного сектору»? І навіщо було створювати аж 10 департаментів для обслуговування агросектору? Щоби змінити таблички і по новій кадрову колоду розкинути? Питання, де економія?», — пише Наталія Білоусова.

З її слів, викликають питання і майбутнє розвитку земельної реформи та державної підтримки агросектору.

«Відсутня нормальна загальнодержавна медійна кампанія, яка пояснила б людям, що таке земельна реформа, до чого вона призведе і яке місце у ній власників паїв та решти українців. Хотілося б уже побачити і зрозуміти нормальну логіку роботи МЕРТу. На підтримку агросектору замість 8,4 млрд грн на 2020 рік заклали 4,3 млрд грн. Де тут здоровий глузд — важко сказати: галузь, яка сплачує майже 50 млрд грн податків, отримала на розвиток копійки», — зауважила головний редактор AgroPolit.com.