3 грудня 2019, 08:00, Техніка

У нових моделях сівалок Väderstad буде доступна система контролю висіву SeedEye

Про це пише Traktorist.ua.

«Технології, які допомагають розширити доступ до інформаційних ресурсів, є ключем до точного землеробства. Маючи доступ до точних даних висіву, аграрій може приймати оптимальні рішення з управління сільськогосподарським підприємством для підвищення ефективності та максимальних результатів у рослинництві», — каже старший віце-президент із продажу та маркетингу компанії Väderstad Маттіас Ховнерт.

Cистема контролю SeedEye Väderstad точно обраховує дані щодо кожного квадратного метра поля. Система SeedEye складається із двох частин: блоків для моніторингу та підрахунку. Основою системи є датчики контролю SeedEye, що реєструють кожну насінину, а також потік добрив, які проходять через висівні трубки.

«Система контролю SeedEye дає можливість візуалізувати процес висіву в режимі реального часу. Якщо виникне відхилення від норми, система моніторингу SeedEye одразу ж дає  попереджувальний сигнал, щоб швидко його усунути», — пояснює Маттіас Ховнерт.

За використання системи контролю SeedEye норма висіву встановлюється у вигляді кількості насіння у штуках на квадратний метр. Під час роботи сівалки в полі датчики точно фіксують кожну насінину, що проходить через кожен окремий насіннєпровід. Після поєднання цієї інформації з даними швидкості руху сівалки, яку зчитує радар, подавання насіння автоматично регулюється відповідно до швидкості руху агрегату для дотримання встановленої норми висіву в штуках на квадратний метр.  

«Система контролю SeedEye значно збільшує точність висіву без потреби калібрування норми та дає можливість аграрію повністю контролювати й миттєво приймати рішення щодо покращення результатів роботи в полі», — коментує Маттіас Ховнерт.

Наразі система для моніторингу та підрахунку кількості висівного матеріалу SeedEye доступна тільки для зернових сівалок Rapid A 400-800S. Протягом 2020 р. система контролю з блоками для моніторингу й підрахунку насіння та добрив SeedEye стане доступна для Rapid A 600-800C/J, Spirit R 300S, Spirit 600-900S і Spirit 600-900C.