1 квітня 2017, 12:10, ЗЗР

Новий препарат від групи компаній «Долина» – переворот у вітчизняній агрохімії!

Минулого року спеціалістами підприємства був розроблений та успішно розроблений унікальний препарат «Убінс» (похідне від словосполучення «вбивця інсектицидів»), який з 100% ефективністю забезпечує рослинам захист від всіх видів комах-шкідників.

Препарат був розроблений на основі синтетичного полімеру і діє за наступним принципом: на поверхні оброблених рослин утворюється прозора наноплівка з надміцного і ультраеластічного матеріалу, яка і перегороджує шкідників доступ до стебел і листя, тобто фізично не дає вредителю харчуватися соком і тканинами рослини. Таким чином, комахи перестають розмножуватися, і якщо поруч немає необроблених полів, гинуть від голоду.

Дані полімери запатентовані компанією «Долина» і отримали сукупна назва «арморанти» (від англ. Слова armor - броня, панцир, обладунки). Арморанти абсолютно нешкідливі і безпечні для людини, тварин і рослин.
Препарат «Убінс» вільно пропускає кисень, вуглекислий газ, воду і всі види мікроелементів, не порушуючи при цьому процеси дихання і фотосинтезу. Завдяки своїй унікальній еластичності наноплівка здатна розтягуватися в 10 (!) Разів, тому її захисні властивості зберігаються навіть на швидкозростаючих рослинах.

Ще одним унікальним властивістю арморанта «Убінс» є термін дії захисної плівки, який можна регулювати, змінюючи норми внесення препарату на 1 га площі. Так, при внесенні 200 г препарату і норми витрати води 200 - 250 л / га препарат забезпечує захист рослин протягом 20 днів. На 22-23-й день його ефективність різко знижується.

При дворазовому збільшенні норми внесення препарату і тій же витраті води термін дії арморанта збільшується в 2 рази і т.д. в арифметичній прогресії. По закінченню терміну дії арморанта «Убінс» відбувається різка деполимеризация наноплівки, і завдяки впливу ультрафіолетових променів вона розпадається на абсолютно нешкідливі для людини і рослин складові. Варто відзначити, що в розробці арморанта «Убінс» брали участь і провідні вчені швейцарського хімічного концерну «SH-Nobel», який відомий своїми інноваційними відкриттями в сфері органічної полімерії.