27 листопада 2019, 18:05, Україна

Українських фермерів заохочують до вирощування малини

Про це розповів власник української плодоовочевої компанії S.B. Frozen Foods Андрій Жуков, пише east-fruit.com.

«Ми роз’яснюємо невеликим фермерам, якщо вони займуться вирощуванням малини і підберуть хороші ремонтантні сорти, через 2 роки їх прибуток з 3 га ягоди становитиме близько 30 тис. доларів, замість 600-800 доларів, які вони мають сьогодні», — говорить власник SB Frozen Foods.

Наразі весь обсяг замороженої малини, вироблений компанією, експортується. Це пояснюється низьким споживанням малини на внутрішньому ринку України. Потужності компанії наразі дозволяють переробляти близько 300 тонн ягоди в місяць.

«Ми маємо у своєму розпорядженні власні поля малини, також ми бачимо перспективи розвитку та за рахунок інших продуктів. Сьогодні ми хочемо об’єднуватися з іншими фермерами для збільшення товарних партій і різноманітності нашої продукції. Таке об’єднання має будуватися навколо нашого заводу з заморожування плодоовочевої продукції, розташованого в Івано-Франківській області», — відзначає Андрій Жуков.

Він також зазначив, що на сьогодні його компанія зосереджена на виробництві замороженої малини високої якості, в тому числі, використовуючи упаковування продукції.

«Це так званий клас А — найбільш затребуваний на європейському ринку», — підкреслює Андрій Жуков.