25 листопада 2019, 12:00, Україна

В Україні очікується аномальне потепління — тижневий прогноз погоди

За даними моніторингу Метео Фарм, температура ґрунту мінімально опуститься в Північних та Східних областях до мінус 4-5°С морозу. В Центральних, Південних та Східних областях очікуються дощі, місцями з грозами.

«З 28 по 29 листопада температура повітря досягне свого максимального піку. Найтепліший період протягом тижня. В Північних, Центральних та Східних областях у нічний час температура повітря — від мінус 2 до плюс 4°С, вдень повітря прогріється до 2-9°С вище нуля. В Південних та Західних областях вночі прогнозується від мінус 2 до плюс 6°С, вдень — 4-12°С тепла. В Одеській області очікується до плюс 13°С. Температура ґрунту на всій території України матиме плюсові температури плюс 1-5°С. Дощитиме на всій території України», — свідчать дані прогнозу.

Зазначається також, що якщо в суботу ще збережеться тепла погода, то починаючи з 1 грудня прогнозується зниження температури повітря. Нічна температура — мінус 2 — плюс 3°С, денна — від 0 до 6°С вище нуля. Температура ґрунту мінімально опуститься до 0 градусів, на Заході до мінус 3°С морозу. В Північних та Східних областях опади у вигляді дощу. В Західних областях прогнозуються дощі та мокрий сніг.