24 листопада 2019, 09:00, Україна

Найбільша в Україні плантація органічної малини знаходиться на Полтавщині

Про це пише «Урядовий кур’єр».

Господарство «Сади Диканщини» на Полтавщині вирощує органічні яблука та малину. Насаджень малини має 13 га — це найбільша площа під органічною ягодою в Україні.

«У нас зареєстровані й мають органічні сертифікати 30 господарств, які спеціалізуються на вирощуванні сільгосппродукції. Зокрема ФГ «Агро Маяк» у Котелевському районі займається садівництвом і ягідництвом. Агропромислова група «Арніка» у Глобинському районі вирощує сою, а господарство «Сади Диканщини» — яблука й органічну малину», — каже Сергій Фролов.

Малину господарство успішно реалізує за кордон. Проте чиновник сподівається, що органічна ягода буде затребувана і на вітчизняному ринку.

«Питання в іншому: чи не стане Україна просто сировинною базою? Адже левова частка нашого аграрного експорту — це сировина: зерно кукурудзи, сої. У нас роблять тільки олію. Тому вважаю, що разом із земельною реформою слід створити умови, щоб в Україні запрацювала переробка. Щоб у нас створювалася додана вартість, а на експорт ми відправляли вже готову продукцію», — зауважує він.