22 листопада 2019, 13:02, Україна

Українська земля — найбільш прибуткова земля в Європі, — уповноважений Президента

Як повідомляє Latifundist.com, уповноважений Президента вважає, що сьогодні українська земля — ​​це найбільш прибуткова земля в Європі.

«Феномен українського аграрія, що він без державної підтримки, без субсидування € 375 на га, як це є в Європі, виживає, заробляє, розширюється і рухається далі. Наш агросектор щороку б'є рекорди врожайності. І в цьому році теж», — зазначив Роман Лещенко.

З його слів, у вітчизняного аграрія маржа чистого прибутку з гектара ще досить висока, але природно, що у зв'язку з високою конкуренцією маржинальність падає.

«У всьому світі були пікові прибутки, потім падали. Це залежить від світової кон'юнктури ринку. Наприклад, зараз ситуація по зерну найкраща. Але і ціна на дизель низька, на добрива низька. Є світові тенденції», — пояснив уповноважений Президента України.

Крім того, вважає Роман Лещенко, якщо дивитися на питання суто виробництва, то очевидним є істотний нюанс — рекордний валовий урожай з року в рік.

«Це все завдяки вмінню українських аграріїв вирощувати сільськогосподарські культури на основі інноваційності, продуктивності, ефективності ведення. І сьогодні вже вони задають тон, який дає змогу Україні бити власні рекорди з виробництва та експорту агропродовольчої продукції», — підсумував уповноважений Президента України з питань землі.