15 листопада 2019, 13:35, Україна

Точне землеробство і кваліфіковані агрономи — запорука високих врожаїв Кусто Агро — Нуржанов

Про це в інтерв’ю виданню Latifundist.com розповів Даулет Нуржанов, генеральний директор «Кусто Агро».

Агрохолдинг «Кусто Агро» спеціалізується на вирощуванні кукурудзи, сої, пшениці, ріпаку та соняшнику. Земельний банк компанії зосереджено на полях Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей. Серед ключових напрямків діяльності: рослинництво, елеватори, трейдинг і логістика.

«Особливо цікавим та перспективним напрямком для компанії є IT. У нас великий штат хороших фахівців в цій сфері, завдяки яким ми впроваджуємо точне землеробство, проводимо регулярний агрохімічний аналіз та GPS-моніторинг. Хороша техніка та якісні технології дозволяють оперативно реагувати і приймати необхідні рішення», — розповідає генеральний директор «Кусто Агро».

Даулет Нуржанов, очолив посаду генерального директора «Кусто Агро» у 2015 році. Особливу увагу у своїй роботі компанія приділяє підбору висококваліфікованих агрономів та розвитку точного землеробства. Так, завдяки впровадженню сучасних технологій «Кусто Агро» вдалось збільшити середні показники врожайності основних культур: кукурудзи — з 5-6 до 10-11 т/га, пшениці — 3 до 6-9 т/га.

«Останні роки намагаюся не економити на цьому і брати кращу якість. Саме з цієї точки зору важливо використовувати не тільки кращі добрива, засоби захисту рослин, але новітні технології, залучати висококласних фахівців. Такий мій принцип роботи», — наголошує Даулет Нуржанов.