14 листопада 2019, 12:05, Техніка

Компанія Lemken анонсувала перший самохідний обприскувач Nova 14

Про це на виставці «Агрітехніка 2019» в коментарі Traktorist.ua повідомив менеджер з експорту компанії LEMKEN Ян Возік.

Обприскувач Nova 14 отримав бак 4800-7200 л, автоматичну систему ведення штанги, високий кліренс 1,6 м. Передні і задні колеса рухаються точно слід у слід завдяки повному приводу. Ширина колії може змінюватися в діапазоні 1,8-2,3 м завдяки телескопічним осям шасі.

За словами Яна Возіка, ідея і розробка обприскувача належить LEMKEN, а комплектуючі купували у перевірених постачальників.

«Ми знаємо, що є більш бюджетні та дорожчі обприскувачі. Ми себе позиціонуємо посередині цього ринку. У LEMKEN всі продукти високої якості і за ціною не найдешевші на ринку. Ось це невелика складність, яка у нас є. Але за низьку ціну іноді не можна отримати високу якість», — зазначив Ян Возік.

Фотозвіт: Виставка сільгосптехніки Agritechnica 2019

Він також додав, що компанія почала займатися обприскувачами з 2005 р., після придбання виробництва обприскувачів компаній Jacoby і RTS.

«Багато років ми мріяли продавати нашим партнерам самохідну техніку. Але самому розробити і створити її нелегко. Ми бачимо, що і в Західній Європі, наприклад, у Франції дуже сильний ринок по самохідним обприскувачам. І в Центральній Європі — в тій же Румунії, Болгарії, Польщі, хоча там трохи інша структура. В Україні ця техніка має великий попит і дуже гарно продається. Тому й було прийнято рішення, що ми хочемо теж зайти на цей ринок. На виставці це перші одиниці самохідної техніки. На наступний рік планується ще кілька одиниць. Вони будуть проходити випробування у Німеччині», — розповів Ян Возік.