16 листопада 2019, 09:00, Україна

Названо головні країни-імпортери української органічної продукції

«У 2016-2018 рр. головними країнами-імпортерами української органічної продукції були Нідерланди, Німеччина, Італія, Великобританія, Швейцарія, Австрія, Польща, Чехія, Франція, Угорщина, Румунія, Бельгія, Болгарія і Данія. Українські виробники також експортують в США і Канаду. Є поодинокі поставки в Австралію і деякі країни Азії. У 2018 році експорт органічної продукції з України в ЄС становив 267 тис. тонн, в грошовому еквіваленті — близько 100 млн євро», — зазначив Сергій Галашевський.

Нагадаємо, 2 серпня набув чинності Закон №2496-VIII «Про основні засади і вимоги до органічного виробництва, обороту і маркування органічної продукції». 

Сергій Галашевський зазначив, що цей документ все-таки дуже важливий для нас, адже коли він буде імплементований: з'являться списки операторів, буде працювати система державного нагляду і контролю, і на Україну будуть по-іншому дивитися в тих країнах, куди ми експортуємо органічну продукцію. Таким чином, в сприйнятті зовнішнього світу Україна з рівня «ризикована країна» відразу підніметься на кілька щаблів вгору.

Читати по темі: Україна посідає перше місце по поставках органічного пшона в ЄС