8 листопада 2019, 10:00, Техніка

Німці розробили дозатор для сівалки, який дозволяє суттєво заощадити на добривах

Про це повідомляє Traktorist.ua.

«Дослідники з Кельнського університету прикладних наук висунули гіпотезу про те, що частина добрива, внесеного між зернами кукурудзи, залишається невикористаною під час ґрунтового підживлення кукурудзи, і запропонували свій спосіб потенційної економії добрив і зменшення витрат фермерів», — вказується в повідомленні.

Вчені розробили інноваційний процес для точного внесення мінеральних добрив. Замість безперервної подачі, кожне зерно отримує невелику порцію добрив синхронно із закладенням.

Нова дозуюча установка точного висіву для використання зі звичайною сівалкою є універсальною для всіх видів гранульованих добрив і тому може застосовуватися для багатьох культур, включаючи сою, боби, соняшник і цукровий буряк.

Команда пройшла понад 500 км під час випробувань з трактором навесні 2019 року. Дані досліджень продемонстрували, що функціональна схема дуже надійна.

«Результати цього року для нас більш ніж достатні і підтверджують результати попередніх польових випробувань», — підкреслив учасник проекту Макс Боутен.

У тестуванні вчених університету підтримали компанії KWS Saat і John Deere.