7 листопада 2019, 10:13, ЗЗР

На ринку ЗЗР потрібно або виробляти, або займатись прямими продажами — Тодоров

Про це в інтерв’ю виданню Latifundist.com розповів Борис Тодоров, голова наглядової ради компанії ALFA Smart Agro.

«Я займався дистрибуцією і точно знаю, що це зовсім інша модель бізнесу. Потрібно або виробляти, або займатися прямими продажами. ALFA Smart Agro орієнтована виключно на роботу через дистриб'юторів. Наша мета — розробити і провести продукти, які потрібні ринку. Завдання дистриб'ютора — забезпечити поставки та ефективну роботу з агровиробниками», — розповів Борис Тодоров.

За словами голови наглядової ради ALFA Smart Agro, в компанії планують розвивати ринок разом з дистриб'юцією. Основа дистриб'юції ALFA Smart Agro — це регіональні компанії, які працюють поруч зі своїми клієнтами і живуть їхніми проблемами і завданнями.

«Це не означає, що ми мало співпрацюємо з аграріями. Навпаки, у нас широка мережа регіональних експертів, які в кожній області консультують, демонструють результати використання продуктів в польових умовах, навчають і допомагають в будь-яких питаннях. Компанії, які не спілкуються зі своїми споживачами, приречені на провал. Тільки співпраця «аграрій-дистриб'ютор-виробник ЗЗР» є ефективною», — прокоментував Борис Тодоров.

За його словами, конкуренція серед дистриб'юторів на ринку ЗЗР зараз дуже висока. Поріг входу в дистриб'юторський бізнес практично нульовий, тому кількість гравців постійно збільшується. Через це системним учасникам ринку досить складно забезпечувати прибутковість бізнесу.

Читати по темі: Стратегія розвитку ALFA Smart Agro — створення інноваційних рішень для аграріїв