5 листопада 2019, 16:00, ЗЗР

Стратегія розвитку ALFA Smart Agro — створення інноваційних рішень для аграріїв — Тодоров

Про це в інтерв’ю виданню Latifundist.com розповів Борис Тодоров, голова наглядової ради компанії ALFA Smart Agro.

«Ні в кого у світі немає патенту на інноваційність. Важливо не тільки винаходити нові діючі речовини, але й максимально ефективно використовувати те, що вже є на ринку. Ми обрали своєю стратегією створення нових продуктів. Адже є багато можливостей зробити інноваційні продукти без створення нових молекул. На заводі в Україні ми робимо це. Дуже часто китайські та європейські виробники не в змозі вирішити ті завдання, які ми ставимо перед собою. А нам це вдається робити», — відзначив голова наглядової ради ALFA Smart Agro.

Нагадаємо, що одна із розробок компанії (Smart CompleX) вже отримала визнання на міжнародному рівні та була відзначена премією Crop Science Awards, яка є найпрестижнішою відзнакою на ринку агрохімії у світі. Ця технологія використовувалася при виробництві інноваційного протруйника ALFA Smart Agro Кантаріс, який вийшов на ринок у 2019 році. За словами Бориса Тодорова, саме інноваційні продукти компанії мають найбільший попит.

«У 2019 році ми виросли по всіх сегментах, де планували ріст. Згідно з результатами аналізу ринку, площі, оброблені препаратами ALFA Smart Agro за період жовтень 2018 — червень 2019 рр., збільшились на понад 20%. Зростає кількість господарств, які застосовують наші препарати. Важливо, що приріст спостерігається саме за рахунок нових продуктів, які ми розробили і вивели на ринок», — зауважив Борис Тодоров.

За словами голови наглядової ради ALFA Smart Agro, компанія працює і в напрямку Green chemistry (зеленої хімії). Приклад такої розробки — фунгіцид Тезис. Нова формуляція — концентрат суспензії — дозволяє зменшити кількість сольвентів у складі препарату, а отже — зменшити пестицидне навантаження на ґрунт та довкілля.

«Це відповідальний підхід — не тільки думати про ефективність препаратів сьогодні, але й дбати про наслідки їх застосування завтра», — резюмував Борис Тодоров.