31 жовтня 2019, 16:20, Україна

АПК визнано однією з найпривабливіших галузей для інвестицій

Сільське господарство, IT, а також традиційна і відновлювальна енергетика є найбільш привабливими для інвестицій галузями, пише interfax.com.ua.

Згідно з даними опитування, 82% компаній планують розширювати свій бізнес в Україні в найближчі п'ять років, тільки 5% вказали, що не мають таких планів, а 13% не змогли дати чіткої відповіді.

Крім цього, 88% учасників опитування очікують зростання доходів, зокрема — третина очікує зростання на 10%, ще майже стільки ж — більш ніж на 10%, збільшення більш ніж на чверть очікують 7% опитаних.

Говорячи про майбутнє підвищення заробітних плат, 46% представників великого бізнесу висловили плани підвищення їх на 5-10%, ще близько третини — більш ніж на 10%.

Водночас, 74% учасників опитування зазначили, що найбільшим бар'єром для бізнесу є суди, 51% — податкові органи, 48% — правоохоронні органи. При цьому 41% учасників опитування зазначили, що стикалися з корупцією в Україні протягом останнього року, ще 48% негативно відповіли на це питання.

Як відзначила головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна, 84% учасників опитування вважають, що влада має намір відкривати ринок України для іноземних інвестицій, 16% дотримуються протилежної думки.

Близько половини учасників опитування ведуть бізнес в Україні понад 20 років, 41% — понад 10 років.