31 жовтня 2019, 15:40, Україна

Визначено кращих молодих агрономів України 2019 року

Як зазначають організатори, конкурс включає чотири фахових напрями — номінації, у яких агроекспертна комісія обирає по одному переможцю: «Селекція і насінництво», «Агрохімія і ґрунтознавство», «Захист рослин» і «Плодововочівництво».

Новинкою цьогорічного конкурсу стала практична частина «Польова БОРНЯ Кращих молодих агрономів» між час міжнародних Днів поля у Дослідницькому, яку Agroexpert організував спільно з «ДЛГ Україна» та професійною агрономічною Facebook-спільнотою «СкаЖений агроном», під час якої учасники у польових умовах вирішували практичні завдання та проводили діагностику стану посівів.

Слід зазначити, що цьогорічний конкурс підтримали КВС-Україна, «РАЖТ-Семенс Україна», Corteva Agrisciense, AgeSoya, Belchim Crop Protection, «Заатбау Україна», Август Україна, Асоціація «Дунайська соя», СкаЖений Агроном та «ДЛГ Україна».

Переможцями конкурсу у 2019 році стали чотири агрономи:

Богдан Вокальчук — кращий молодий агроном 2019 у номінації «Плодоовочівництво»: 27 років, аспірант Інституту біоенергетичних культур та цукрових буряків, агроном консультант компанії «Український аграрний ресурс»

Василь Безкоровайний — кращий молодий агроном 2019 у номінації «Насінництво та селекція»: 26 років, головний агроном «Поділля Плюс», Хмельницька область.

Антон Палієнко — кращий молодий агроном 2019 у номінації «Захист рослин», 23 роки, агроном по захисту рослин СТОВ «Карат Плюс»

Олександр Міщенко — кращий молодий агроном 2019 у номінації «Агрохімія і ґрунтознавство»: 20 років, бакалавр НУБіП на кафедрі «Рослинництва»

Ще два фіналісти отримали заохочувальні нагороди:

Олег Загородній, який отримав спеціальну відзнаку «Кращий молодий агроном. Соя 2019»: 21 рік, магістр другого року навчання НУБіП та наразі є учасником навчальної програми «Еразмус Плюс» Латвійського університету наук про життя та технології

Олена Васеньова, удостоєна спеціальної номінації «Кращий молодий агроном. Агроледі 2019»: 29 років, заступниця комерційного директора по роботі з ключовими клієнтами компанії «Хімагромаркетинг»

Чотири абсотні переможці конкурсу отримали сертифікати на професійно-ознайомчу подорож до Австрії, Бельгії, Білорусі та Польщі у наступному році, а власники спеціальних номінацій сертифікати на професійний розвиток: Один модуль навчання однієї з програм для представників agrifood бізнесу України від громадської спілки Ukrainian Food Valley та Бізнес-сніданок с успішними жінками в агро.