2 листопада 2019, 13:00, Техніка

Lemken випустив перший самохідний обприскувач Nova

Про це повідомляє Traktorist.ua.

«Самохідна машина з просторою кабіною, безліччю варіантів регулювання шасі, новою автоматичною системою ведення штанги, баком місткістю від 4800 л до 7200 л і робочою шириною від 24 м до 39 м відповідає найвищим вимогам комфорту і ефективності», —  йдеться у повідомленні.

Під замовлення обприскувач Nova може бути укомплектований триступеневою системою фільтрації повітря 4-ї категорії. При цьому в кабіні постійно створюється підвищений тиск, завдяки чому попереджається проникнення всередину парів. Автоматична система кондиціонування, радіоприймач з підтримкою Bluetooth і речові відділення входять у комплектацію.

Сидіння оснащене пневматичною підвіскою. Всі елементи управління розташовані на ергономічному підлокітнику. Інноваційний джойстик з програмованими кнопками можна налаштувати під індивідуальні вимоги. Управління обладнанням здійснюється за допомогою системи Lemken MegaSpray на терміналі CCI 800 або CCI 1200. Також підтримуються включення і виключення секцій, зміна норми внесення, контроль колії по GPS і управління завданнями. Платформа agrirouter для обміну даними з машинами різних виробників забезпечує зв'язок із системою управління сільгосппідприємством в офісі.

Телескопічні осі в шасі Nova дозволяють змінювати ширину колії в діапазоні від 1,8 м до 2,3 м. Під замовлення можлива установка гідравлічної системи зміни ширини колії. Також можна використовувати шини шириною від 300 до 650 мм. Завдяки повному приводу колеса заднього моста рухаються точно слід у слід за колесами переднього моста. Дорожній просвіт становить 1,20 м. Але передбачена можливість підйому шасі за допомогою гідравліки на висоту до 1,60 м. Окрема підвіска кожного колеса з гідропневматичною амортизацією забезпечує спокійний хід машини і баланс штанги при нерівностях ґрунту.

Оптимальне положення алюмінієвої штанги і відстань до оброблюваної поверхні підтримує система AdaptiveBalancingControl (ABC) від Lemken. Щоб окремі кронштейни штанги налаштовувалися з урахуванням змін культури або місцевості, використовується до 5 датчиків. Вбудований у штангу циркуляційний трубопровід з керованими окремо соплами забезпечує обприскування з мінімальним залишком.

Для зрошення по краях без утворення туману наявний промивний шлюз ємністю 55 л, підготовлений для використання закритої системи подачі. Також передбачена можливість регулювання по висоті. За допомогою розташованого вище кольорового дисплея можна управляти гідравлічною системою. Бак для свіжої води має місткість 660 л. Інжекторна мішалка з електричним регулюванням і датчиками рівня підтримує однорідність суміші в баку.

Обприскувач Nova від Lemken буде доступний з середини 2020 року.