15 жовтня 2019, 13:10, Добрива

Стрічкове внесення добрив у 2-4 рази ефективніше звичайного — експерт

Про особливості підживлення рослин на полях компанії у матеріалі SmartField 2.0 на Latifundist.com розповів Владислав Тютюнник, керівник департаменту агровиробничої діяльності Ukrlandfarming. Особливу увагу фахівці приділяють диференційованому внесенню добрив.

«Стрічкове внесення добрив у 2-4 рази ефективніше, ніж звичне розкидання їх по полю. Завдяки системі GPS ми можемо в наступному році заїхати і посіяти саме в ті рядки, де було внесено добриво. В результаті, коренева система розвивається краще, з меншим стресом переносить посушливі періоди», — пояснює Владислав Тютюнник.

Окрім цього, всі сівалки в Ukrlandfarming почали переобладнувати на систему Precision Planting. Завдяки вбудованим в техніку John Deere технологіям, фахівці отримують детальну аналітику по сівалках — яка норма та чи є пропуски.

У минулому році в компанії також почали практикувати pop-up внесення, тобто поверхневе внесення рідких комплексних добрив на насіння кукурудзи та соняшнику. Така технологія допомагає рослині швидше розвиватися, навіть в прохолодних умовах квітня. Сходи з'являються швидше на 2-3 дні, на тиждень раніше зацвітає кукурудза, і в підсумку при збиранні вона має на 2-3% нижчу вологість. До того ж, завдяки такій технології вдалося отримати на 0,2-0,3 т/га більше соняшнику і до 0,4 т/га приросту врожайності кукурудзи. Зазначається, що з наступного року дана технологія буде масштабуватися на інші кластери компанії.