14 жовтня 2019, 15:20, Україна

Для українських аграріїв розроблять систему страхування врожаїв

Про це повідомляє AgroPolit.com.

«Вважається, що минулий рік був ідеальний для аграріїв, навіть за умови, що ціни на сільгосппродукцію не були ідеальними. Цього року існують дві пересторги: перша — низькі світові ціни, на які Україна вплинути не може; друга — цього року через дощі був дуже важкий посів і, не зважаючи на хороше літо, результат по врожаю (за винятком деяких регіонів) буде гіршим ніж минулого року. Але деякі регіони будуть в плюсах, це вже зараз видно», — заявив Сольський під час виступу на брифінгу в стінах Верховної Ради, який пройшов 11 жовтня поточного року.

Також голова аграрного комітету повідомив, що депутати спільно з представниками аграріїв та страхових організацій розробляють механізм, який дозволить компенсувати ризики представників АПК.

«Зараз в аграрному комітеті обговорюється ідея з механізмом, який буде передбачати страховку прибутку за врожай з 1 га. Планується імплементувати її через страхові організації, які краще за будь-які державні органи зможуть відстежити законність та реалізацію таких страхувань. Ми спробуємо зробити все можливе, щоб ця страховка запрацювала вже з наступного року. За два тижні ми зберемо представників страхових компаній, щоб розглянути умови та окремі деталі страхування врожаю, адже така операція несе багато страхових ризиків, вона не дешева і нам потрібно подивитися чи зможемо ми виділити необхідні суми з бюджету», — заявив Сольський.