10 жовтня 2019, 17:10, Україна

Молоде покоління не охоче обирає професії сфери АПК

За результатами опитування 5850 підлітків та їх батьків, лише 4% підлітків вибирають аграрні професії, а 6% мають бажання спробувати.

Цікавий факт, що лише 2% батьків, які працюють в цій сфері побажали б дітям продовжити їх шлях в агро. А ті батьки, які не залучені в с/г, то взагалі не рекомендують своїм дітям аграрний напрямок.

На думку фахівців, такий результат пов'язаний з непопулярністю аграрних професій. Більшість учасників просто не знайомі з цією сферою діяльності. Тому цілком логічно, що найвідомішими агроспеціальностями в опитуванні були названі: агроном, тракторист і ветеринар.

Разом з тим, дані дослідження свідчать — більшість підлітків вибирають професії напряму ІТ (25% серед підлітків і 32% — серед їх батьків), медицини і фармацевтики (8%), а також творчі спеціальності (7%), готельно-ресторанний бізнес та туризм (4%). Рекомендації батьків збігаються з вибором підлітків.

Довідка: дані опитування підлітків та їх батьків зібрано шляхом онлайн тестування, яке проводилось протягом серпня у 6 країнах (Україна, Румунія, Угорщина, Чехія, Польща, Росія).

Читати по темі: Агрономи входять до числа найзатребуваніших працівників у агрохолдингах