5 жовтня 2019, 15:00, Світ

В Японії почали вирощувати банани з їстівною шкіркою

Ціна одного банана становить близько 300 ієн, що еквівалентно 2,8 долара. Крім того, зовнішню шкірку банана можна також з’їсти. Фермери вирішили назвати цей банан Kirei, що означає «красивий», пише agroday.com.ua.

Вихід в продаж унікального банана — довгоочікуваний момент для місцевих фермерів і жителів. Місто розташоване на тихоокеанському узбережжі на південь від району Хамадорі, де місцеві продажі сільськогосподарської продукції різко впали після ядерної аварії, викликаної Великим східно-японським землетрусом і цунамі.

«Ніхто не міг уявити собі цей врожай бананів вісім з половиною років тому, коли відбулося цунамі і ядерна аварія», — зауважив губернатор Фукусіми Масао Учіборі.

Місцеві жителі покладають великі надії на зібраний врожай бананів. Вони вважають це першим кроком до відновлення сільського господарства після катастрофи 2011 року і планують виростити близько 200 тис. бананів протягом наступних трьох років.

Місцева влада планує знову повернутися до важливої ​​позиції сільськогосподарського регіону в країні, розширивши продаж таких незвичайних бананів.