3 жовтня 2019, 13:15, Посівна

Кернел збільшив площі посіву озимого ріпаку

Про це в коментарі виданню Latifundist.com повідомив Ігор Чикін, директор з агробізнесу компанії «Кернел».

За його словами, посів ріпаку всі кластери компанії цьогоріч розпочали в третій декаді липня. Однак, серпнева посуха не дозволила отримати достатній розвиток культури. На тлі стресу через відсутність вологи в компанії проводили додаткові заходи щодо захисту культури у зв'язку з активним поширенням шкідників і хвороб.

«На початку вересня ми розпочали сівбу пшениці, завершити плануємо до 5 жовтня. Уже на старті посівної вологи було не просто мало — вона практично була відсутня. На сьогодні ситуацію оцінюємо як середньої складності і розраховуємо на дощовий початок жовтня, що дозволить отримати всі сходи одночасно, незалежно від термінів сівби», — розповів Ігор Чикін.

Однак, навіть за таких сприятливих погодних умовах, шанси на те, що культура зайде в зимівлю в оптимальній фазі досить низькі. Як зазначає Ігор Чикін, зима зіграє вирішальну роль в тому, які площі озимих залишаться для вегетації наступного року.

«Витрати на осінню посівну принципово не змінилися. Через дефіцит фосфорно-калійних добрив зросла їх вартість, але з огляду на те, що ми почали закупівлю необхідних ТМЦ завчасно, на загальній собівартості це позначилося не суттєво — маємо зростання на рівні декількох відсотків», — підсумував директор агробізнесу компанії «Кернел».

Детально за ходом посівної кампанії озимих культур та погодними умовами на полях слідкуйте за допомогою інтерактивної карти «Посівна Онлайн 2019/20». Проект створено у партнерстві з сервісом агропогоди «Метео Фарм».