28 вересня 2019, 11:00, Посівна

Прометей планує завершити посівну озимих у запланований термін

Слід зазначити, що цьогоріч зембанк компанії було розширено до 10 тис. га. У структурі посівних площ близько 50% відводиться під посів технічних культур, інші 50% займають зернові.

«На 2020 рік у нас планується приблизно 3,5 тис. га озимої пшениці і 1,5 тис. га ячменю, остаточна структура площ залежить і від погодних умов. В мене такий принцип, потрібно слухати погоду і потім уже аналізувати, що далі робити і скільки сіяти. Наразі посівна просувається згідно з планом», — зауважив головний агроном ГК «Прометей».

Посівна озимих зернових на полях компанії цьогоріч розпочалась 5 вересня. Враховуючи особливості погодних умов сівбу озимої пшениці планують завершити до кінця місяця.

«Враховуючи особливості сезону змушені наразі сіяти у суху землю. Незабаром очікуємо на дощі, втім до примх погоди ми також готові. Страхуємо себе за рахунок регулювання норми висіву. Чим пізніше ми сіємо, тим більшу норму даємо. Аби отримати бажаний результат мусимо враховувати безліч нюансів, окрім цього, повинні бути хоча б на крок попереду погоди», — підсумував Віталій Богун.

Детально за ходом посівної кампанії озимих культур слідкуйте за допомогою інтерактивної карти «Посівна Онлайн 2019/20». Проект створено у партнерстві з сервісом агропогоди «Метео Фарм».