24 березня 2017, 10:21, ЗЗР

В Бельгії випробовують новий гербіцид на біологічній основі

Про перспективну розробку біологічного гербіциду повідомляє АgroРages.com.

В Інституті біотехнологій Фландрії проводиться дослідження покоління активних інгредієнтів природних гербіцидів з широким спектром дії.

Перший з діючих компонентів природного походження показав в дослідженнях дуже широкий спектр дії — вченим не вдалось виявити бур'яни, які мали би стійкість до даної речовини. Передбачається, що гербіцид на основі цієї діючої речовини буде використовуватись на полі до посіву чи до сходів основної культури.

Препарат ще підлягає вивченню на предмет кульутр, на яких він може застосовуватись та спектру бур'янів, що піддаються контролю за його допомогою. Також вивчатиметься вплив умов середовища, таких як вологість, наприклад, на його ефективність.

Щодо самої діючої речовини її розробник зазначив тільки що вона має природне походження та не містить штучних хімічних сполук, які можуть негативно впливати на довкілля. Остаточна розробка продукту буде вестись після завершення вивчення діючої речовини. На цьому етапі до препарату можуть бути додані додаткові компоненти, які покращуватимуть його технологічні характеристики: термін зберігання, стійкість та ін.

На даному етапі вивчення основної складової вже завершене і проходить порівняльний токсикологічний аналіз її ефективності, порівняно із вже зареєстрованими гербіцидами.