20 вересня 2019, 14:20, Світ

Північна Корея ризикує постраждати через рекордний неврожай — ФАО

Зазначається, що Північна Корея зіткнулася з найнижчим урожаєм за останні 5 років. За даними доповіді ФАО, це призведе до серйозної нестачі продуктів харчування для 40% населення країни, передає news.liga.net.

Як зазначає агентство, причина проблем — посуха, яка спостерігала на території країни з середини квітня до середини липня, а також, погана іригація на полях. В основному несприятливі погодні умови вплинули на посіви рису і кукурудзи.

Зазначається, що Південна Корея готова в якості допомоги передати жителям півночі через Всесвітню продовольчу програму США близько 50 тис. тонн рису. У Сеулі нарікають, що доставка застопорилася через повільне реагування Пхеньяну.

Слід зазначити, що сільське господарство КНДР в основному зосереджено в низинах на західному узбережжі і у вузькій смузі на Сході країни. Решта територій гірські, холодні і занадто сухі для повноцінного ведення сільськогосподарського виробництва. В основному в країні вирощують рис і картоплю. В аграрній промисловості працює близько чверті населення.

Нагадаємо, в травні 2019 року ООН писала, що в цьому році в КНДР був найгірший урожай за останнє десятиліття через найсильнішу за 40 років посуху, і близько 10 млн (40%) жителів країни можуть зіткнутися з голодом.