23 березня 2017, 14:13, Україна

FAO допоможе Україні адаптуватись до змін клімату

В ході круглого столу "АГРОПОРТ 2017", що відбувся 20 березня з ініціативи Всеукраїнського форуму з розвитку фермерства в Україні та FAO, Михайло Малков, міжнародний консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) розповів про вплив зміни клімату, а також заплановані проекти, повідомляє Спілка молочних підприємств України.

«Зміна клімату позначається на всіх аспектах сільськогосподарської діяльності і безпосередньо впливає на продовольчу безпеку кожної країни, і Україна не є винятком. На прохання Міністерства АПК і в тісній кооперації з Мінприроди та іншими зацікавленими організаціями FAO сприятиме в розробці національної стратегії з адаптації до змін клімату.» — зазначив пан Малков.

Також експрет розповів, що через через цілий ряд діючих і запланованих проектів організація планує просувати концепцію Climate Smart Agriculture, а саме сільського господарства, стійкого до змін клімату. Вона включає в себе синергію економічних чинників з адаптаційними і пом'якшуючими заходами і зменшенням емісій парникових газів.