13 вересня 2019, 15:20, Україна

СБУ викрила підпільну теплицю з промислового вирощування марихуани вартістю 50 млн євро

За даними СБУ, у Косівському районі області місцевий житель зі спільниками взяв в оренду в одному з сіл теплично-овочевий комбінат. У теплицях площею 4 га зловмисники висадили елітні сорти канабісу з підвищеним вмістом тетрагідроканабінолу. Господарські та адміністративні будівлі пристосували під переробку наркотичної сировини.

Під час спецоперації правоохоронці затримали одного з організаторів та двох співорганізаторів, а також двадцять найманих працівників, які забезпечували роботу нарколабораторії.

У теплицях на спеціальному ґрунті виявлено майже 100 тис. нарковмісних рослин і подрібнену рослинну масу коноплі загальною вагою понад тонну. Вартість виготовленого з цієї сировини наркотику на чорному ринку становила б понад 50 млн євро.

Плантація була обладнана високотехнологічними системами підігріву, освітлення, поливу, підживлення ґрунту і повітря, датчиками температури та вологості, централізованою мережею відеоспостереження і охоронялася службовими собаками.

Нарахі в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.