23 березня 2017, 13:14, Урожай

Більшість ярого клину в AgroligaGroup займе соняшник

Про хід підготовки та плани на посівну повідомляє прес-служба AgroligaGroup.

«Очевидним є той факт, що хороший урожай суттєво залежить від вкладених ресурсів — матеріальних і людських — і економити на цих складових неприпустимо. Навіть народна мудрість говорить: «Що посієш — те й пожнеш». Тому ми сіємо тільки якісний посівний матеріал визнаних виробників: Syngenta, Лімагрейн, КWS. Вводимо в експлуатацію високоефективну техніку, яка оснащена новітньою технологією GPS навігації, а весь персонал в обов'язковому порядку пройшов регулярне профільне навчання. В цьому році ми запланували посіяти близько 3 тис га. соняшнику, 1 тис. га — ячменю, 600 га — кукурудзи», — розповів Олександр Бердник, президент компанії AgroligaGroup.

Він зазначає, що у підготовці до весняної сівби немає дрібниць, не настільки важливо, що посієш, а важливо зробити це вчасно. Все необхідне — запас насіння, добрив, пального — має бути забезпечено заздалегідь, щоб провести посівну в оптимальні терміни.

«У нас в країні сільське господарство — це не нудний розмірений бізнес, а ГРА з великої літери. Гра з обставинами, які важко передбачити і важко змінити. І готових універсальних рішень, розпланованих заздалегідь, свідомо виграшних стратегій просто немає. Ніхто не гарантує, що посіяне восени насіння перезимує, проросте, заколоситься і дасть хороший урожай. Незважаючи на всі передбачувані труднощі, восени ми засіяли близько 3 400 га землі озимими культурами, з яких 58% пшениці, 31% ріпаку, 11% ячменю. Збереження сходів після перезимівлі складає приблизно 95%. Сприятливі погодні умови зими 2016/2017 дозволяють сподіватися на високу врожайність», — ділитися думкою головний агроном Володимир Драчук.