13 вересня 2019, 14:20, Посівна

Для сівби озимих культур в Україні склались несприятливі погодні умови

Високі денні температури повітря, відсутність опадів, низька відносна вологість повітря, суховійні явища створювали несприятливі умови для накопичення вологи в ґрунті на площах, призначених під сівбу озимих. Про це йдеться в агрометеорологічному огляді Укргідрометеоцентру, передає apk-inform.com.

«Настання оптимальних строків сівби озимих культур у північних і західних областей припадає на кінець першої декади вересня. У Вінницькій, Кіровоградській, Донецькій, Дніпропетровській, Луганській, Черкаській, Чернівецькій, Полтавській, Івано-Франківській, Волинській, Житомирській областях оптимальні строки сівби озимих припадають на другу декаду вересня, в південних областях — на кінець другої-середину третьої декади вересня», — розповіли в Укргідрометеоцентрі.

При цьому, погодні умови залишалися сприятливими лише для накопичення цукру в коренях буряків і збирання врожаю пізніх і технічних культур, вегетація яких завдяки ранній посівної, підвищеного теплозабезпечення і нестачі вологи в ґрунті завершилася на 2-3 тижні раніше запланованого.

Детально за ходом посівної кампанії озимих культур слідкуйте за допомогою інтерактивної карти «Посівна Онлайн 2019/20». Проект створено у партнерстві з сервісом агропогоди «Метео Фарм».