23 березня 2017, 11:54, ЗЗР

В Китаї стає популярним мікрокапсулювання гербіцидів

Про нові тенденції в сфері захисту рослин в Китаї розповідає АgroРages.com.

МІкрокапсули з пестицидами виготовляються з використанням органічних речовин або рослинних жирів для оболонки та води у якості розчинника. Завдяки цьому зменшується шкідливий вплив на довкілля.

Головна ж перевага мікрокапсул в тому, що оболонка захищає діючу речовину від руйнування під впливом світла. Вивільнення препарату відбувається поступово протягом тривалого часу, що забезпечує більш довгий період захисту, ніж зазвичай.

Досі випуск пестицидів у вигляді мікрокапсул (CS) застосовувався в Китаї для виготовлення переважно інсектицидів. В національному реєстрі наразі перебувають 119 препаратів від шкідливих комах з такою формою випуску. Використовують їх переважно проти комплексу ґрунтових шкідників та проти попелиці на плодових деревах і бавовні.

Проте останнім часом все частіше агровиробники країни застосовують у вигляді мікрокапсул гербіциди, які можуть забезпечити дуже тривалий період захисту від бур'янів. Наразі в Китаї вже зареєстровано 21 гербіцид у формі (CS). В основному вони виготовлені на основі пендиметаліну, ацетохлору, кломазону, МСР-ізооктілу, S-метолахлору, алахлору, бутахлору і тріаллату.