23 березня 2017, 08:27, Світ

В Індії зареєстрували 465 біо-пестицидів

Про поширення використання біопестицидів в Індії повідомляє FinancialExpress.com.

Науковці пов'язують такий бум на біопрепарати з тим, що хімічні пестициди мають невибірковий вплив на живі організми, в тому числі й людину. Тому збільшення їх використаня може становити загрозу як для навколишнього середовища, так і для населення країни. Біо-пестициди відзначаються високою селективністю дії, тому не шкодять корисним організмам і довкіллю.

«Застосування хімічних речовин зросло багатократно, так як фермери відчайдушно намагаються контролювати нематод, різноманітних шкідливих мікробів у ґрунті, які уражують кореневу систему рослин і призводять до втрат до 70%, з точки зору прибутковості», — говорить М. С. Рао, головний науковий співробітник Індійського інституту досліджень садівництва.

Саме цей інститут є автором багатьох розроблених біопрепаратів в Індії та сприяє їх впровадженню переважно в штатах Карнатака, Махараштра, Гуджарат, Тамілнад, Андхар-Прадеш і деяких з північно-східних штатів.

Вчені стверджують, що фермери, які використовували біо-пестициди, повідомили про скорочення використання агрохімікатів в межах від 35% до 40% і підвищення врожайності різних садових культур на 24-32%. Такох відмічалось більш тривале зберігання продукції.