6 вересня 2019, 13:20, Добрива

До 2025 року світовий ринок біодобрив сягне 3,8 млрд доларів

Про це повідомляє news.agropages.com.

Розвитку ринку сприятимуть: зростання обізнаності споживачів сільгосппродукції про небезпеку хімічних добрив, деградації ґрунтів, викиди нітратів. Найбільший приріст прогнозується в сегменті азотфіксуючих біодобрив.

Слід зазначити, що саме азотні добрива є одними з найбільш популярних в сільському господарстві. Таким чином, наразі існує значна потреба в азотфіксуючих біодобривах, які можна використовувати у формі порошку, або в складі рідких добрив.

Застосування біодобрив в сегменті овочів і фруктів також покаже високий приріст, оскільки споживачі готові платити більше за продукти, при виробництві яких не застосовувалися синтетичні добрива. Таким чином, зі збільшенням виробництва в сегменті фруктів і овочів очікується також збільшення застосування біодобрив.

Розвитку ринку біодобрив сприяло широке впровадження передових іригаційних систем, таких як крапельний полив і дощування. З метою запобігання втрати родючості фермери все частіше віддають перевагу альтернативним варіантам, одним з яких є біодобрива.