6 вересня 2019, 12:20, Урожай

Брак вологи гальмує посівну озимих зернових на Волині

За даними Департаменту АПР Волинської ОДА, дефіцит вологозабезпеченості ґрунту дещо стримує перехід посівної в активну фазу.

Характерною ознакою цьогорічної посівної жита, є очікуване збільшення його посіву сільгосппідприємствами, після багатьох років скорочення посівів цієї стратегічної культури.

Станом на звітну дату в області завершено посів озимого ріпаку під урожай 2020 року, його посіяно на площі 45 тис. га.(-5 тис. га. до минулого року).

Збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур завершено повністю, загалом намолочено майже 960 тис. тонн зерна. Цьогорічна урожайність ранніх зернових та ріпаку дещо нижча від минулорічної. В основному це викликано дефіцитом вологи у період наливання зерна, особливо постраждали сорти пізніх термінів достигання.

Однак, за рахунок гарного стану пізніх зернових, зокрема кукурудзи, попередні розрахунки дозволяють очікувати на валовий збір не менше минулорічного.

Детально за ходом посівної кампанії озимих культур слідкуйте за допомогою інтерактивної карти «Посівна Онлайн 2019/20». Проект створено у партнерстві з сервісом агропогоди «Метео Фарм».

Читати по темі: Технологія вирощування озимої пшениці — етапи, нюанси та відмінності залежно від регіону