2 вересня 2019, 13:10, Урожай

В НААН оцінили стан посівів кукурудзи та соняшнику

Про це пише apk-inform.com.

«Агробіологічне обстеження посівів кукурудзи, проведене 30 серпня, показало, що в залежності від строку сівби і біологічних особливостей в гібридах різних груп стиглості триває дозрівання зерна. При надранніх строках сівби відзначена повна стиглість, при оптимальному терміні — початок повної стиглості, при пізньому терміні — воскова стиглість зерна. При надранніх строках сівби вологість зерна у гібридів кукурудзи різних груп стиглості становила 30-35%, при оптимальному терміні — 33-37%, а при пізньому — 35-39%. Добове зниження вологи зерна за останній тиждень у гібридів кукурудзи становило 0,2-0,3%», — уточнили в НААН.

Також зазначається, що на сьогодні соняшник перебуває в фазі дозрівання, а на окремих полях ранніх строків сівби — в збиральній стиглості.

Крім того, стан посівів соняшнику оцінюється як добрий, місцями задовільний. Відзначаються ушкодження рослин вогнівкою. З огляду на недостатні запаси продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту, місцями проводиться пробне комбайнування.